Hos langt de fleste af os kan ordet “rodbehandling” fremkalde en følelse af frygt for smerter – i munden såvel som i pengepungen. Faktisk er det nok en af de mest frygtede behandlinger i tandlægeregi.

Men vidste du, at rodbehandlinger ofte er en livreddende behandling for dine tænder, og at det kan være en ret ligetil og smertefri procedure?

Herunder tager vi et kig på, hvad en rodbehandling egentlig er, og hvordan vi som tandlægeklinik er uddannet og udstyret til at hjælpe dig trygt gennem processen. Vores håb er at nedbryde nogle af de myter, der omgiver rodbehandlinger, og erstatte dem med fakta og forståelse. Det er nemlig vores erfaring, at kendskab er den bedste modgift mod frygt.

Hvad er en rodbehandling?

Lad os starte med det grundlæggende: Hvad er en rodbehandling egentlig?

En rodbehandling er en procedure, der har til formål at redde og reparere en tand, der er blevet alvorligt beskadiget eller inficeret. Årsagerne kan være mange: dyb karies, en knækket tand, et slag mod tanden eller gentagne behandlinger af samme tand – alt sammen ting der kan føre til, at tandens indre, pulpen, bliver inficeret eller betændt.

Ved en rodbehandling fjernes den beskadigede del af pulpen, tandens indre renses og derefter fyldes og forsegles tanden, så den igen fungerer som før. Hvis du forestiller dig tanden som en miniatureudgave af en hule, så kan du tænke på rodbehandlingen som en omfattende oprydning og reparation inde i hulen, der gør den sikker og sund igen.

Det er desuden værd at bemærke, at selvom pulpen indeholder nerver, kan tanden sagtens fungere uden den, når først tanden er fuldt udviklet. Det er derfor, vi kan fjerne pulpen uden at fjerne selve tanden.

Hvad er en rodbehandling, og hvordan kan vi hjælpe dig?

Gør en rodbehandling ondt?

Det er det spørgsmål, alle stiller: Gør en rodbehandling ondt?

Den gode nyhed er, at nej – det gør ikke mere ondt at få lavet en rodbehandling, end det gør at få lavet en fyldning eller en hvilken som helst anden tandlægebehandling.

Her hos Tandlægerne Ordrupvej 101 gennemgår vi altid behandlingen med dig først, så du ved nøjagtigt, hvad der skal ske. Som udgangspunkt vil tandlægen give dig lokalbedøvelse for at bedøve det område, der skal behandles, og dermed vil du ikke opleve smerte.

Efter behandlingen kan der dog være ømhed i området, men den bør ikke være værre, end at den kan klares med almindelig smertestillende. Oplever du, at smerterne varer ved eller forværres, skal du kontakte din tandlæge.

Lad os hjælpe dig med at passe på dine tænder

Hos Tandlægerne på Ordrupvej 101 vil vi gerne hjælpe dig med dine tænder, uanset om du har brug for en rodbehandling eller ej – og uanset om du er ny patient eller en gammel kending. Vi ved, at dit smil er vigtigt, og vi sætter en ære i at hjælpe dig med at holde det sundt og flot.

Har du brug for en rodbehandling, sørger vi for, at du forstår hele processen, inden vi går i gang. Vi gennemgår behandlingen trin for trin, og vi svarer naturligvis på alle de spørgsmål, du måtte have. Og vigtigst af alt – vi sørger for, at din behandling bliver så smertefri som overhovedet muligt.

Tag kontakt i dag på +45 39 64 00 21 eller [email protected], så finder vi en tid til dig hurtigst muligt.

FAQ

Gør det ondt at få en rodbehandling?

Nej, det gør ikke mere ondt at få en rodbehandling end andre tandlægebehandlinger, da vi anvender lokalbedøvelse. Der kan dog være ømhed efterfølgende.

Hvad koster en rodbehandling?

Prisen for en rodbehandling varierer alt efter graden af skaden og/eller infektionen. Vi vil dog altid fortælle dig prisen, inden vi går i gang.

Hvorfor udfører man en rodbehandling?

Formålet med en rodbehandling er at redde og reparere en tand, der er blevet alvorligt beskadiget eller inficeret i den såkaldte pulp, fx som følge af dyb karies, en knækket tand eller gentagne behandlinger af samme tand.